EQUI-RENSKE

PASSIE VOOR PAARDEN

Wisteria

 
 

                                                                            Wisteria  
                                                                            22 juli 2003 - 10 februari 2011

                                                                            (Obelisk x Rex Magna)

 
 

                                              
                

Nadat Quentin eind 2004 was afgekeurd voor de sport kocht ik Wisteria, een jaarling KWPN merrie, met het idee daar later mijn wedstrijdpaard van te maken.
Zadelmak maken was geen probleem, na 2 weken reden we al in het bos en na 6 weken reden we onze eerste wedstrijd al en ze pakte alles zo goed op!! 

      


Helaas kwam er een periode van staken en steigeren en belandde ik onder haar, en omdat de trainingsstal hier in de buurt het ook niet meer wist en de dierenarts, fysio, osteopaat etc ook niets konden vinden kwam ik terecht bij Mireille den Hoed en werd er van 0 af aan opnieuw met Wis begonnen, met rechtrichten.
Bij Mireille heb ik ontzettend veel geleerd waar ik nog altijd veel profijt van heb!
Na een paar maanden training ging het zowel in de bak als in het bos prima, ook thuis kon ik fijn met haar rijden en ineens een paar maanden later tijdens het uitstappen steigerde ze en klapten we opnieuw achterover en lag ik er weer onder.
Opnieuw helemaal nagekeken, 1,5 week bij de Lingehoeve gestaan, foto's, echo's, scintigrafie, alles, ze vonden alleen een afwijking aan 1 eierstok die verklaarde haar problemen met het niet hengstig kunnen worden maar verder was er geen oorzaak te vinden.
Opnieuw naar Mireille gebracht, ook daar bleek Wis echt niet te rijden te zijn, dus besloten om Wis als 7 jarige maar met pensioen te doen en als weidemaatje voor Hilde te houden.
Helaas begon Wis mensen gericht aan te vallen en ook Hilde was niet veilig meer bij haar in de wei. Ook zag ze er steeds slechter uit en gaf aan pijn te hebben, haar rug trok ze heel vreemd strak en je mocht haar niet meer aanraken.
Na nogmaals onderzoek door reguliere en alternatieve artsen heb ik de vreselijk moeilijke beslissing genomen om Wis in te laten slapen..