EQUI-RENSKE

PASSIE VOOR PAARDEN

Over mij
Mijn naam is Renske Gravendeel, sinds mijn 9e een echte "paardengek" en dat zal ook altijd zo blijven..


   
                                         
Na een leuke tijd op de manege en wat verzorgpony's kreeg ik op mijn 14e mijn eerste eigen pony, Destiny. Op mijn 15e kwam een grote droom uit, we verhuisden naar een huis met stallen en Des kwam thuis te staan!
Een jaar later kwam daar mijn eerste paard bij, Quentin, een paard met een ontzettend sterke eigen wil en van hem heb ik heel veel geleerd, vooral hoe het niet moest...maar dat is met de juiste begeleiding gelukkig helemaal goed gekomen. We hebben veel plezier gehad en samen Z1 gereden.

Hierna volgden nog een aantal andere paarden, om vervolgens via mijn werk kennis te maken met het Friese Paard.
In 2008 kochten we voor mijn moeder onze eerste eigen fries, de geweldige merrie Hilde.
Met Hilde is mijn liefde voor Friezen begonnen, helaas overleed zij onverwachts maar momenteel ben ik weer met 2 friezen aktief in de sport en train ik heel fanatiek onder begeleiding van
Jenny Veenstra
Meer informatie over mijn paarden is te vinden onder het kopje "
paarden".

In het verleden heb ik op verschillende stallen gewerkt, van manege tot springstal en van fokkerij tot dressuurstal, hier heb ik de nodige ervaring opgedaan.
Ik hielp vriendinnen ook altijd al graag met hun paarden en op de manege ontdekte ik dat ik het ontzettend leuk vind om veel les te geven en inmiddels ben ik alweer geruime tijd Orun-gediplomeerd instructrice.
Van jong tot oud, van recreatieruiter tot wedstrijdruiter, ik geef iedereen met evenveel plezier les en hoop daarmee te bereiken dat mijn lesklanten en hun paarden/pony's net zoveel plezier beleven aan de paardensport als ik zelf heb.
Plezier en wederzijds respect staan bij mij voorop, zowel in mijn eigen rijden als bij mijn lessen.

Daarnaast heb ik met mijn "probleempaard" Wisteria bij
Mireille den Hoed kennis gemaakt met de klassieke dressuur en het rechtrichten en daar heb ik heel bewust van leren rijden. Er is niets zo belangrijk als het paard recht, op eigen benen en in balans te laten lopen, daarmee voorkom je een hoop ellende zowel qua blessures als vervelend gedrag onder het zadel.
Ik heb bij Mireille vooral ook geleerd dat er weinig échte probleempaarden zijn maar dat het ongewenste gedrag vaak voortkomt uit lichamelijk ongemak of door onkunde van de ruiter... confronterend als je dat hoort maar voor mij is het een uitdaging geworden om ieder paard zo goed mogelijk aan het lopen te krijgen en ook om iedere ruiter het beste uit zijn paard te laten halen.
 
Verder heb ik het geluk dat mijn ouders mij steunen in mijn hobby en er voor zorgen dat er niets ontbreekt. 
Op hun terrein beschik ik over een buitenstal met 3 boxen, een verlichte rijbak met Agterbergbodem, een overdekte opslag en een weiland met verlichte schuilstal.
Ik heb hierdoor de mogelijkheid om vrijwel het hele jaar door thuis te kunnen trainen, ook liggen de bossen op een paar honderd meter afstand en is de binnenbak vlakbij dus er is volop ruimte voor afwisseling in de training.
Hierdoor is het ook mogelijk om uw paard een tijd bij mij neer te zetten zodat ik hem door kan trainen en evt. uit kan brengen in de sport.

Voor les kunt u bij mij aan huis komen maar in de regio Eindhoven/Tilburg/de Kempen kom ik ook graag naar u toe.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met mij op via
Equi-Renske@hotmail.com